Climeons HeatPower 300 tilldelas utmärkelsen “Årets produkt” av Seatrade Cruise

Climeons nyligen lanserade HeatPower 300 Marine, har vunnit utmärkelsen ”Årets produkt” under eventet Seatrade Cruise Awards 2022. Seatrade Cruise Awards uppmärksammar och hyllar branschledare som är med och formar framtiden för kryssningsindustrin. Panelen, bestående av branschexperter, uppmärksammade Climeon för bolagets tekniska innovationer som bidrar till en uthållig och energieffektiv kryssningsindustri.

Climeons teknik för återvinning av spillvärme (Waste Heat Recovery, WHR) minskar såväl bränsleförbrukning som koldioxidutsläpp, vilket innebär både ekonomiska och miljömässiga besparingar. För fartygsägarna skapar den också en möjlighet att förbättra flera av sina energiklassificeringar, som till exempel EEXI, CII och EEDI. HeatPower 300 Marine bygger vidare på framgången med Climeons beprövade HP150-system och ökar ytterligare potentialen för energi- och bränslebesparing ombord på fartyg. HeatPower 300 Marine är perfekt anpassad för utformningen, specifikationerna och den operativa profilen hos dagens moderna kryssningsfartyg.

"Vi är glada över att bli uppmärksammade av Seatrade Cruise för den påverkan och den potential som vår HeatPower 300 Marine-produkt har för kryssningsindustrin. Det är uppmuntrande att möta ett så starkt stöd för hållbara lösningar för kryssningsindustrin, och vi är tacksamma för att vi få ta emot denna prestigefyllda utmärkelse bland våra branschkollegor."
Fredrik Thoren, Executive Vice President, Head of Marine, Climeon

Besök vår hemsida för att läsa mer om Climeon HeatPower 300 Marine och om hur HeatPower kan öka effektiviteten ombord och bidra till en minskning av kryssningsindustrins CO2-utsläpp.