Climeon vinner innovationspris i Japan

Climeon har vunnit det japanska innovationspriset “Top 10 Innovation” på Innovation for Cool Earth Forum (ICEF) i Tokyo. ICEF anordnas av den japanska regeringen och väljer årligen ut tio innovationer med potential att förändra samhället inom områdena energi och miljö. Förutom Climeon prisades även Tesla och Alstom.

–  Det känns fantastiskt att vinna ett så prestigefyllt pris jämte världsbolag som Tesla och Alstom. Climeons vision är att bli världens främsta klimaträddare. Det kräver ett innovativt angreppssätt på de utmaningar vår värld står inför och vi ser fram emot att fortsätta bidra till att öka Japans hållbara elproduktion, säger Thomas Öström, VD för Climeon.

– Det är glädjande att seClimeon utses till en “Top 10 Innovation” på ICEF. Distribuerad geotermisk värmekraft från låga temperaturer har potential att förändra energisituationen i Japan, säger Jack Watanabe, SVP Chief Strategist Energy Business Group Mitsubishi Corporation Tokyo.

– Vi är väldigt stolta över att se ett svenskt bolag ta emot det här priset. Japan och Sverige har under de senaste 150 åren utvecklat ett nära samarbete inom områden som näringsliv, innovation och handel. Vi är glada att se denna tradition fortsätta genom ny innovation, säger Magnus Robach, Sveriges ambassadör i Japan.

Innovation for Cool Earth Forum arrangeras av den japanska regeringen och samlar internationella ledande personer från den privata sektorn, den akademiska och politiska världen som arbetar för att motverka klimatförändringarna genom tekniska innovationer.

Utnämningen av “Top 10 Innovations” syftar till att lyfta den senaste teknikutvecklingen med potential att förändra samhället inom områdena energi och miljö. De vinnande innovationerna är uppdelade i två kategorier: Technologies foreseen by 2050 och Business Model Transformation. De tre bolag som prisades i kategorin Business Model Transformation var Climeon, Tesla och Alstom.


För mer information, kontakta: 
Thomas Öström, VD, Climeon 
+46 708 94 96 05 
thomas.ostrom@climeon.com

Christoffer Andersson, vVD, Climeon 
+46 762 00 72 99 
christoffer.andersson@climeon.com


Om Climeon
Climeon är ett svenskt produktbolag inom energiteknik. Bolagets unika teknik för värmekraft – Heat Power – ger hållbar el dygnet runt, året runt, i överflöd och billigare än alternativen och utklassar därmed andra energislag. Climeon siktar på att bli en global ledare och världens främsta klimaträddare. B-aktien noteras på Nasdaq Stockholm First North Premier. FNCA Sweden AB är Certified Adviser.