Climeon växlar upp – första storordern godkänd för leverans

Climeon uppnådde en viktig milstolpe i och med framgångsrikt godkännande under Factory Acceptance Test av sin första volymorder. De första sex Climeon Heat Power-enheterna av totalt 18 stycken förbereds för leverans till Fincantieris skeppsvarv i Rumänien.

Företrädare från Fincantieri, Lloyd's Register och kunden deltog i Factory Acceptance Testerna för att verifiera prestanda, säkerhet och kvalitet på produkterna inför leverans till Fincantieris varv i Rumänien.

Thomas Öström, VD på Climeon, kommenterar:

"Det här är en viktig milstolpe för oss och gör 2017 till året då vi gick från enmodulsproduktion till volymkapacitet. Ett godkännande från en sådan djupgående granskning av krävande kunder och certifieringsorgan är ytterligare ett bevis på vår förmåga att leverera Climeon Heat Power-produkter med hög kvalitet."

Sten Carlsson, ägare och grundare av Mastec, kommenterar:

"I ett snabbt och effektivt samarbete har Mastec och Climeon uppnått industriell toppkvalitet och fått Climeon Heat Power-produkter certifierade av Lloyd's Register, med höga krav på design, svetsning, bearbetning och montering. Vi är mycket nöjda och stolta! Teamet har gjort ett bra jobb och vi ser fram emot fortsättningen av detta samarbete".

Fincantieri är världens största skeppsbyggare av kryssningsfartyg och har levererat över 7000 fartyg under flera årtionden och till ledande märken på kryssningsfartygsmarknaden.

Lloyd's Register är ett ledande maritimt certifieringsorgan, känt för sina mycket höga krav och strikta krav.