Climeon rekryterar toppkandidat från Atlas Copco som ny chef för R&D

Svenska Heat power-bolaget Climeon rekryterar Karl Brodin till rollen som R&D-chef. Karl Brodin är för nuvarande Business Manager inom Motor Vehicle divisionen hos Atlas Copco Industrial Technique. Karl har en lång erfarenhet från R&D, Marknad och Operations. Under de senaste fem åren har Karl haft rollen som affärsansvarig mot bilindustrin och dessförinnan bolagets R&D-chef under många år. Climeons nuvarande R&D-chef, Anders Marcusson, stannar kvar i bolaget och skall helt fokusera på teknisk arkitektur.

Thomas Öström, CEO, kommenterar:
”Vi är både stolta och tacksamma över att kunna välkomna Karl till vår verksamhet. Nu när Anders Markusson väljer att gå över i en annan mer fokuserad roll känns det oerhört tryggt att rodret lämnas över till någon med ett så starkt track record som Karl Brodin när det gäller att ta produkter från omsättning lik Climeon till en mångmiljardaffär. Karls styrkor ligger bl.a. i förmågan att se till kundens behov och hur man skapar värden för densamma och att utifrån dessa behov skapa specifika produkterbjudanden. Till det kommer ett starkt track record i att leda en omfattande R&D verksamhet.

Karl Brodin, Head of R&D, kommenterar:
”Det blir väldigt kul att börja på Climeon. Vårt mål är att göra heat hower till en energikategori i nivå med sol och vind tack vare att Heat power (värmekraft) är en baslast som levererar el dygnet runt utan beroenden av väder, vind eller tid på dygnet och året. Heat power har också fördelen att det ofta är mer ekonomiskt än sol och vind samt att heat power upptar mindre ytarea. Inom kategorin heat power strävar vi efter att bli nummer ett tack vare att vi har den högsta prestandan för låga temperaturer där volymerna är som störst.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Thomas Öström, CEO, Climeon
+46 708 94 96 05
thomas.ostrom@climeon.com

Christoffer Andersson, COO, Climeon
+46 762 00 72 99
christoffer.andersson@climeon.com

Om Climeon AB (publ)
Climeon tillhandahåller en värmekraftsteknik (heat power) som tillvaratar energin från två typer av källor. Dels spillvärme från industrier och stora motorer och dels geotermisk värme i marken. Heat power är en av de förväntat stora kategorierna inom förnyelsebar energi ihop med sol och vind. Bolaget mottog sin första order under 2015 och har sedan dess byggt upp en kundbas bestående av bland annat Viking Line, Virgin Voyages/Fincantieri, Maersk Line, CP Energy och SSAB. Climeon säljer i länder såsom USA, Kanada, Island, Tyskland, Norden, Polen, Indien och Japan. Produkten är patentskyddad och erbjuder marknadsledande prestanda inom sina applikationsområden.