Climeon rekryterar Patrik Engstrand Kemi som ny Executive Vice President, Energy & Industry

Climeon har utsett Patrik Engstrand Kemi till den nytillsatta rollen Executive Vice President Energy & Industry. Patrik blir därmed övergripande kommersiellt ansvarig för Climeons affär inom energi och industri.

Patrik Engstrand Kemi har en lång erfarenhet från försäljning, projektledning och finansiering av energilösningar inom olika industriella applikationer. Närmast kommer Patrik från rollen som Head of Industry segments, Network Solution på Vattenfall Eldistribution och har dessförinnan bland annat varit Senior Affärsutvecklare på Vattenfall Eldistribution och Projektledare på Sweco Energuide. Patrik har en Bachelor of Science inom Elkraftsteknik från Luleå Tekniska Universitet.

Patrik kommer att ingå i bolagets koncernledning och tillträder i början av 2023.

Vi ser stor potential för vår nya produkt HeatPower 300 inom energi- och industrimarknaden och därför är det mycket glädjande att få välkomna Patrik till Climeon och till vår koncernledning. Patrik har en gedigen erfarenhet av att arbeta kommersiellt inom energisektorn, varit verksam på flera olika marknader samt har en bakgrund som passar väl in i Climeons verksamhet, säger Lena Sundquist, CEO för Climeon.

 

Jag är mycket glad över förtroendet att få bidra till Climeons fortsatta resa framåt. Det är ett bolag som har stor potential med sin nya produktgeneration och som verkligen kan bidra till en förnybar energiomställning. Tillsammans med resten av teamet på Climeon hoppas jag kunna vara med att utveckla bolaget och stärka Climeons position på marknaden ytterligare, säger Patrik Engstrand Kemi.

Climeons ökade fokus på energi- och industrimarknaden återspeglar potentialen för lösningar för spillvärmeåtervinning inom flera sektorer. Genom att omvandla lågtempererad industriell spillvärme i kraftverk och industriella processanläggningar, kommer HeatPower 300 att generera förnybar el och därmed skapa stora miljömässiga och ekonomiska fördelar.