Climeon lanserar HeatPower 300 Marine på SMM Hamburg

Climeon AB kommer att lansera sin nya värmeåtervinningsprodukt, HeatPower 300 Marine, på marinmässan SMM i Hamburg, 6-9 september 2022. Climeon HeatPower 300 Marine är optimerad för fartygsindustrin och genererar förnybar el från lågtempererad spillvärme ombord på fartyg.

HeatPower 300 Marine reducerar bränsleförbrukningen och minskar utsläppen av CO2, vilket möjliggör för redare och fartygsoperatörer att uppnå marina miljöbestämmelser, minska driftskostnaden och öka hållbarheten.

Climeons teknik är optimerad för att producera el från värme vid låga temperaturer. HeatPower 300 Marine kan använda spillvärme från flera olika värmekällor ombord, vilket ökar tillgången på användbar värmeenergi och leder till maximerad produktion av förnybar el.

“Vi är glada över att kunna lansera HeatPower 300 Marine på SMM-mässan. Evenemangets prestigefyllda rykte och årets fokus på hållbarhet gör det till en idealisk möjlighet att lansera vår nya marina värmeåtervinningsprodukt. Hållbarhet inom marinindustrin blir allt viktigare och vi är stolta över att kunna leverera en innovativ, men ändå beprövad lösning, som bidrar till minimerade utsläpp.”
- Fredrik Thoren, Executive Vice President, Head of Marine, Climeon

HeatPower 300 Marine är designad och optimerad för marinindustrin och är den första produkten i Climeons nya HeatPower-plattform. Efter lanseringen på SMM kommer Climeon att fortsätta dialogen både med nya och befintliga kunder och partners för att implementera HeatPower 300 ombord på fartyg.

Produkten kan kundanpassas för olika fartygsstorlekar och driftsprofiler samt installeras både på nybyggen och existerande fartyg. Det här skalbara och modulära konceptet ger redare, fartygsoperatörer och varv en möjlighet att minska utsläpp och optimera prestanda på alla olika fartygstyper.