Climeon har utsetts till ”New Energy Pioneer” av Bloomberg

Climeon har utsetts till ”New Energy Pioneer” av Bloomberg New Energy Finance, som efter att sökt globalt efter energi-, transport- och techföretag med potential att förändra världen valt ut tio företag att lyfta fram.

"Climeons vision är att bli världens största klimaträddare. För att nå detta behöver vi vara sanna pionjärer. Att bli Bloombergs pionjär inom ny energi bekräftar att vi är på rätt spår och det gör oss oerhört stolta.” säger Climeons VD Thomas Öström.

Pristagarna utvärderas efter tre kriterier: innovationshöjd, i vilken grad de omsatt idéer till verklighet i form av exempelvis starka kommersiella partnerskap, distributionskanaler och faktisk försäljning, samt slutligen möjligheten att skala upp affären för att få global påverkan. Mer information om utmärkelsen finns på https://about.bnef.com/new-energy-pioneers/

Climeon utvinner elektricitet från vatten i låga temperaturer (70-120⁰C / 158-248⁰F) från geotermiska källor och via spillvärme från råvaruindustri och fartygsmotorer. Bland 2018 års tio vinnare är det primärt nordamerikanska bolag. Climeon är ett av fyra bolag från resten av världen. 

Bloomberg New Energy Finance är ett analysföretag inriktat på energibranschen och framförallt den omställning som energibranschen genomgår. Priserna delas ut vid Bloomberg New Energy Finance Summit i New York senare idag.

För mer information, kontakta: 
Thomas Öström, VD, Climeon 
+46 708 94 96 05 
thomas.ostrom@climeon.com

Christoffer Andersson, vVD, Climeon 
+46 762 00 72 99 
christoffer.andersson@climeon.com

Om Climeon
Climeon är en svensk tillverkare av utrustning för förnyelsebar energi, världsledande inom konvertering av värme till hållbar elektricitet vid låga temperaturer. Företaget grundades 2011, har sitt huvudkontor i Stockholm samt kunder i många delar av världen. Climeon kom till för att leverera en finansiellt fungerande affärsmöjlighet för att konvertera värme till elektricitet vid låga temperaturer. Företaget har byggts upp utifrån ambitionen att leverera en god affärsmöjlighet för att använda spillvärme med en positiv påverkan på miljön. Climeon är noterat på Swedish Nasdaq First North Premier med FNCA som Certified Advisor. www.climeon.com