Climeon godkänns vid testkörning till havs med Virgin Voyages och Fincantieri

Climeon har framgångsrikt genomfört den första testkörningen till havs med Virgin Voyages första fartyg, Scarlet Lady. 

I slutet av 2017 godkändes Climeons Heat Power-moduler vid ett Factory Acceptance Test för den första ordern från Virgin Voyages och Fincantieri. Sedan dess har modulerna installerats ombord Virgin Voyages första fartyg, Scarlet Lady. Nu har ännu en viktig milstolpe uppnåtts då fartyget, inklusive Climeons Heat Power-moduler, framgångsrikt genomfört den första testkörningen till sjöss, så kallade Sea Trials.

– Detta är en stor milstolpe för Climeon, vi har arbetat mot det här målet i många år. Jag är mycket stolt över alla våra medarbetare som har bidragit till installationen ombord på Scarlet Lady, säger Thomas Öström, VD för Climeon.

Climeon har varit ombord på Scarlet Lady under den första provturen till sjöss och seglat från Genoa till Marseille och sedan tillbaka från Marseille till Genoa. Heat Power-modulerna presterade enligt förväntan och godkändes i driftstesterna till sjöss. Scarlet Ladys första kryssning är planerad till april 2020.

– Vi är glada över att ha genomfört en så viktig milstolpe i och med testerna till havs. Vi har vår fantastiska besättning och deras passion och uthållighet att tacka för denna prestation. Vi är nu ett steg närmare att få våra sjömän ombord Scarlet Lady och kan bekräfta att Scarlet Lady seglar som planerat och vi är mycket nöjda med Climeon, säger Tom McAlpin, VD för Virgin Voyages.

Förutom till Scarlet Lady har Climeon levererat Heat Power-moduler till Virgin Voyages och Fincantieris nästa två fartyg som byggs just nu. I april 2019 fick Climeon ytterligare en order på Heat Power-moduler som ska levereras 2021 till det fjärde fartyget Fincantieri bygger åt Virgin Voyages. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:  
Thomas Öström, VD för Climeon
+46 708 94 96 05

thomas.ostrom@climeon.com

Om Climeon AB (publ)
Climeon är ett svenskt produktbolag inom energiteknik. Bolagets unika teknik för värmekraft – Heat Power – tillgängliggör en stor outnyttjad energikälla och ger hållbar el från varmvatten, dygnet runt, året runt. Heat Power är en billig och förnybar energikälla med potential att ersätta mycket av den energi som idag kommer från kol, kärnkraft, olja och gas. B-aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. FNCA Sweden AB är Certified Adviser, +46(0)8-528 00 399 info@fnca.se.

Om Virgin Voyages
Virgin Voyages är ett globalt livsstilsvarumärke som har åtagit sig att skapa världens mest oemotståndliga semestrar. Varumärket har för närvarande fyra fartyg på beställning hos Fincantieri och har verksamhet i USA, Storbritannien och Europa. Virgin Voyages fartyg är designade för att utstråla elegant lyx, med utrymmen designade av några av de främsta inredningsarkitekterna. Scarlet Lady kommer att segla från Miami till Karibien året runt från mars 2020 och Valiant Lady seglar i medelhavsområdet från maj 2021. Besök virginvoyages.com för mer information.