Climeon genomför organisationsförändringar

Carl Arnesson, Climeons CFO sedan 2021, kommer att lämna bolaget för nya uppgifter vid årets slut. Carl Arnesson kommer att ersättas av Carl Frykfeldt i en interrimsroll som finanschef fram tills dess att en ny CFO är utsedd. Carl Frykfeldt har varit anställd i Climeon sedan 2018, och har innehavt flera ledande roller hos Climeon, bland annat interimsroller både som CFO och som finanschef.

Climeon har, utöver detta, beslutat tillsätta en ny tjänst som Chief Operating Officer, COO. Fredrik Nimander, som påbörjade sin anställning vid Climeon i april i år som Operations Manager, har med omedelbar verkan utsetts till COO och till ny medlem i bolagets ledningsgrupp. Nimander kommer närmast från Northvolt och har tidigare arbetat inom Ellevio och E.ON.

Carl Arnesson har tillfört mycket till Climeon under den förändringsfas vi gått igenom, både i sin roll som CFO och som person. Jag vill därför tacka honom för en fantastisk insats. Jag och övriga medarbetare önskar honom all lycka till i hans nya utmaning. Personligen ser jag fram emot att ha förmånen att få fortsätta att arbeta tillsammans med honom under resten av året.

Jag vill samtidigt hälsa Fredrik Nimander välkommen, både i sin nya roll och som medlem i bolagets ledningsgrupp. Fredrik Nimander har omfattande erfarenhet från ledande bolag, något som stärker oss i det fortsatta arbetet med att säkerställa kundleveranser och att leverera i enlighet med vår plan. Jag ser också fram emot att jobba närmare Carl Frykfeldt igen i hans interrimroll som finanschef, ett samarbete som han och jag hade under hösten 2021 innan Carl Arnesson tillträdde. Carl Frykfeldt kommer att ta hand om alla våra finansiella aspekter och leda vår ekonomiavdelning exemplariskt fram tills dess att en ny CFO är utsedd. säger Climeons vd Lena Sundquist.