Climeon etablerar dotterbolag i Japan

Climeon har etablerat ett dotterbolag i Japan, Climeon Japan Kabushiki Kaisha (Climeon Japan K.K.). Syftet är att förstärka Climeons lokala närvaro och utveckla bolagets affär i Japan.

För drygt ett år sedan öppnade Climeon ett representationskontor i Japan för att tillsammans med samarbetspartners utforska och fördjupa förståelsen för den japanska marknaden. Sedan dess har bolaget vunnit tre order inom geotermi i Japan samt levererat de fyra första Heat Power-modulerna. Climeon har därför valt att ta nästa steg genom att etablera ett dotterbolag i landet.

 – Vi såg tidigt en stor potential för geotermisk värmekraft i Japan och under det senaste året har vi verkligen fått den bekräftad av kunder, landägare och politiker. Vi har även sett att det är väldigt viktigt för utländska bolag som vill verka i Japan att ha en lokal närvaro och ett japanskt bolag. Därför tar vi nu nästa steg i vårt bolagsbygge och etablerar vårt första dotterbolag, säger Thomas Öström, VD för Climeon.

Andreas Grenninger, tidigare Head of Organizational Development and Globalization på Climeon, blir President and Representative Director för det nya dotterbolaget.

– Vi har lärt oss mycket under vårt första år i Japan och jag ser fram emot att nu förstärka vår lokala närvaro och utveckla Climeons affär i Japan, säger Andreas Grenninger, President and Representative Director för Climeon Japan K.K.


För mer information, vänligen kontakta:
Thomas Öström, VD för Climeon
+46 708 94 96 05
thomas.ostrom@climeon.com

Andreas Grenninger, President and Representative Director för Climeon Japan K.K.
+46 761 49 71 16
andreas.grenninger@climeon.com


Om Climeon AB (publ)
Climeon är ett svenskt produktbolag inom energiteknik. Bolagets unika teknik för värmekraft – Heat Power – tillgängliggör en stor outnyttjad energikälla och ger hållbar el från varmvatten, dygnet runt, året runt. Heat Power är en billig och förnybar energikälla med potential att ersätta mycket av den energi som idag kommer från kol, kärnkraft, olja och gas. Climeon siktar på att bli en global ledare och världens främsta klimaträddare. B-aktien är listad på Nasdaq First North Premier. FNCA Sweden AB är Certified Adviser, +46(0)8-528 00 399 info@fnca.se.